Werken Liefkenshoektunnel – Tijsmanstunnel

(bron AWV)

In juli vervangt AWV het wegdek van de R2 richting de Tijsmanstunnel. Tijdens deze fase blijft verkeer op de R2 richting de Tijsmanstunnel mogelijk, zij het over één versmalde rijstrook. Het verkeer dat van de Scheldelaan de R2 wil oprijden in de richting van de A12 kan dit via de Tijsmanstunnel West waar een tijdelijke oprit toegang zal bieden tot de R2. Het verkeer richting Liefkenshoektunnel wordt over twee versmalde rijstroken geleid. Alle op- en afritten blijven open.

Fase 2 (begin – eind augustus 2017): noordelijke op- en afrit afgesloten

In augustus (fase 2) vervangt AWV het wegdek van de R2 richting de Liefkenshoektunnel. Tijdens fase 2 blijft doorgaand verkeer op de R2 richting de Liefkenshoektunnel steeds mogelijk, over één versmalde rijstrook. Het verkeer richting Tijsmanstunnel wordt over twee versmalde rijstroken geleid. De verbindingen tussen de R2 richting Liefkenshoektunnel en de Scheldelaan (N101) worden afgesloten.

 

Bovenstaande kaart kan u downloaden in de zijkolom rechts onder ‘documenten’.

Het verkeer van de Scheldelaan (N101) richting de Liefkenshoektunnel kan de R2 oprijden richting Tijsmanstunnel en keren aan het complex Kanaaldok. Het verkeer van de R2 richting de Scheldelaan (N101) volgt vanaf het complex Antwerpen-Haven een omleiding via de A12 en het complex Zandvliet (nr. 11) naar de Scheldelaan (N101).

Lees hier meer

Advertenties

Een gedachte over “Werken Liefkenshoektunnel – Tijsmanstunnel

  1. We dachten dat het niet meer slechter kon qua mobiliteit naar Antwerpen maar blijkbaar is dit nog maar een begin. Dagdagelijks worden duizenden automobilisten uren gegijzeld door onoordeelkundig op elkaar afgestemde wegwerkzaamheden. Help !!!! straks geraken we vanuit Oost Vlaanderen nog amper op tijd op ons werk in Antwerpen en mogen we ons gelukkig achten om ´s avonds op een deftig uur thuis te zijn. Een klein voorbeeld uit de praktijk ……. Vorig jaar werkte ik in Marseille …. vrijdag vertrek in Marseile airport om 15u30 … aankomst in Rijsel tijdens spitsuur om 17u en thuis in Deinze ten laatste om 18u. Dit betekent 2,5 uur voor 1000km.
    Nu, vandaag doe ik er elke dag 2uur over om amper 85km te overbruggen van Antwerpen naar Deinze …. bedankt dus aan alles en iedereen die de broodnodige infrastructuurwerken rond Antwerpen jarenlang geblokkeerd hebben. Ondertussen is men zo ongeveer 20jaar te laat met alle werken maar ….. iedereen heeft zijn zegje kunnen doen. Laat ons volgende verkiezingen een minister en staatssecretaris van IMMOBILITEIT in het leven roepen, dit zal beter op zijn plaats zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s