Ijzerlaanbrug sluit maandag definitief

IJzerlaanbrug sluit maandag definitief voor auto’s en vrachtwagens

IJzerlaanbrug sluit maandag definitief voor auto’s en vrachtwagens
Foto: Dirk Kerstens

ANTWERPEN 2060 –

 

De IJzerlaanbrug gaat op maandag 28 november definitief dicht voor auto’s en vrachtwagens, in afwachting van de geplande afbraak. Dat zegt de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM). Voetgangers en fietsers zullen de brug wel nog kunnen gebruiken tot april 2017. Dan zal ernaast een nieuwe fietsbrug in gebruik worden genomen. Voor het wegverkeer zal de aanbevolen route tussen Merksem en Antwerpen via de Groenendaallaan en Noorderlaan lopen.

De afbraak van de IJzerlaanbrug kadert in het verhogen van alle bruggen over het Albertkanaal tot de Europees afgesproken hoogte van 9,10 meter. De IJzerlaanbrug is momenteel de laagste brug over het kanaal, met slechts een doorvaarthoogte van 6,70 meter. De pijlers van de brug staan ook ver in het Albertkanaal, waardoor het kanaal er plaatselijk maar 26 meter breed is.

Door de brug af te breken, zullen schepen een extra laag containers kunnen meenemen en zullen ze elkaar makkelijker kunnen kruisen. Aangezien er op die plaats onvoldoende ruimte is om een hogere brug aan te leggen voor wegverkeer, komt er alleen een hogere fietsbrug in de plaats.

Maandag starten de afbraakwerken aan de aanloophelling aan de zijde van Antwerpen. Daar zal tegen eind december een tijdelijke omleidingsweg worden aangelegd tussen de Slachthuislaan en de noordelijke ventweg van de IJzerlaan. Voor auto’s en vrachtwagens is de IJzerlaanbrug vanaf maandag al definitief verboden terrein, bussen zullen na de heraanleg van de Merksemsestraat nog tijdelijk de brug over mogen tot ze in de lente volledig afgebroken wordt. Fietsers en voetgangers mogen er ook nog tot april over, tot de nieuwe fietsbrug klaar is.

De BAM waarschuwt voor de nodige verkeershinder op de omleidingsroutes de komende maanden, meer bepaald op de kruispunten Groenendaallaan-Noorderlaan en Schijnpoortweg-Singel.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s