Trambus rijdt voor het eerst door Vlaanderen

In Vlaams-Brabant is de trambus voor het eerst getest op een echt tracé. De uitrol van de trambus kan sneller en goedkoper dan het aanleggen van bijkomende tramsporen en is daardoor een mooi alternatief voor trams en bussen, ideaal voor de verbinding tussen stad en rand.

De trambus werd uitgetest op het tracé van de toekomstige Ringtram van het Brabantnet. Dit tracé loopt van de Heizel via Koningslo en het centrum van Vilvoorde naar Machelen-Diegem over de Woluwelaan om aan te komen in Brussels Airport. Dankzij de test kan nagegaan worden welke aanpassingen aan de weginfrastructuur er nog nodig zijn om een trambus vlot en veilig te laten rijden. De testrit verliep succesvol en bevestigde dat de introductie van de trambus wel degelijk mogelijk is.

Op basis van de testrit kan een gespecialiseerd studiebureau nu een inventaris opmaken van alle mogelijke aanpassingen die nog nodig zijn. ‘We willen alles goed en grondig voorbereiden, zodat we onze reizigers optimale en betrouwbare dienstverlening aan kunnen bieden met de trambus. Zo kan een eigen bedding op sommige plaatsen een goede doorstroming verzekeren’, zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant.

Meer info en het originele bericht op: delijn.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s