Meer deelfietsen in Antwerpen

Vandaag werd bekend dat er in Antwerpen 91 nieuwe deelfietsstations bijkomen. Door in te zetten op deelfietsen, kunnen we de hinder van de werken proberen te beperken. Als er meer mensen met de fiets naar de stad komen en zich in de stad verplaatsen, is er minder autoverkeer en wordt de hinder van de werken beperkt.

(Bron: website Gazet van Antwerpen)

De locaties voor 91 extra Velo-stations in de wijken buiten de Antwerpse Ring liggen vast. Eind dit jaar worden de stations geplaatst. Op korte termijn komen er nog 21 stations bij. Samen goed voor 1.344 extra deelfietsen.

De stations zouden normaal in het voorjaar 2017 allemaal in gebruik zijn. Ze komen in de wijken buiten de Antwerpse Ring, zodat ook die bewoners in hun buurt de rood-witte fiets kunnen gebruiken.

Nu hebben 34.000 mensen een Velo-abonnement, maar staan er 11.000 op de wachtlijst. Met de uitbreiding kan het aantal abonnementen worden opgetrokken naar bijna 60.000.

Antwerpen heeft nu 150 stations en 1.800 deelfietsen binnen de Ring en op Linkeroever. Tussen 2011 en 2015 werden er al 12,7 miljoen ritten gedaan met de Antwerpse Velokes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s