Londenbrug vanaf 8 augustus dicht voor autoverkeer

(Bron: website Gazet van Antwerpen)

In Antwerpen gaat de Londenbrug, een belangrijke verkeersas langs de dokken van het Eilandje, vanaf 8 augustus dicht voor gemotoriseerd verkeer om plaats te maken voor een nieuwe brug waarop ook de tramsporen van de geplande Noorderlijn een plaats krijgen.

Tijdens de werken zal het niet mogelijk zijn om via de Londen- en Amsterdamstraat naar de Scheldekaaien of de Leien te rijden. De nieuwe Londenbrug moet in september 2017 klaar zijn voor opening.

De Noorderlijn zal onder meer voor een tramverbinding zorgen tussen de Antwerpse binnenstad en het Eilandje die ook over de Londenbrug loopt. “Om de tramsporen te kunnen aanleggen en gebruiken, moet er een nieuwe, bredere brug komen en moet de fundering aangepast worden”, zegt Antwerps schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Ook het kantelpunt van de brug wijzigt. Dat betekent dat de brug naar de andere kant zal opengaan.”

Wel toegankelijk voor voetgangers en fietsers

De voorbereidende werken starten op 1 augustus. Vanaf 8 augustus gaat de brug dan dicht voor gemotoriseerd verkeer tot september 2017. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog over de brug, aangezien die pas in maart 2017 effectief verdwijnt. Nadien zal er voor hen een tijdelijke pontonbrug beschikbaar zijn ter hoogte van het Willemdok. Voor het scheepvaartverkeer wordt er geen hinder verwacht.

Tijdens de werken zal het verkeer dat vanuit het noorden naar de Scheldekaaien moet, een omleiding moeten volgen via de Vosseschijnstraat. Wie van de Leien komt, kan via de Brouwersvliet naar de kaaien rijden. Momenteel zijn er wel nog werken aan de gang aan die Brouwersvliet, maar vanaf midden september kan het verkeer er weer over de volledige capaciteit van de weg beschikken.

Hier vind je meer informatie over de bereikbaarheid tijdens de werken. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s