Boorkop “Margriet” aangekomen in Antwerpen voor tunnel onder Albertkanaal

Boorkop “Margriet” aangekomen in Antwerpen voor tunnel onder Albertkanaal

Flows (06/07/2016) – lees hier 

In Antwerpen is de boorkop ‘Margriet’ aangekomen. Die start begin volgende week met het boren van een tunnel onder het Albertkanaal naast de IJzerlaanbrug, in de bocht van de Slachthuislaan. De werken zullen tot begin september duren.

De boorkop vertrekt in een persput van 30 meter diep die de afgelopen weken gegraven werd naast de IJzerlaanbrug, in de bocht van de Slachthuislaan. Op 28 meter diepte wordt een 250 meter lange tunnel met een diameter van 4,10 meter onder het kanaal geboord. Tegen begin september wordt de boorkop aan de overkant, ter hoogte van de IJzerlaanbrug en de Vaartkaai in Merksem, verwacht. Daar wordt momenteel een ontvangstput gegraven.

De tunnel zal later dit jaar worden ingericht als leidingenkoker voor onder meer twee grote waterleidingen en een Elia-kabel die vandaag nog door de IJzerlaanbrug loopt. Eens die kabel verlegd is, zal de IJzerlaanbrug worden afgebroken en worden vervangen door een fiets- en wandelbrug. De IJzerlaan kan dan naadloos worden aangesloten op de Slachthuislaan, zodat het verkeer in de toekomst in één vlotte beweging de volledige Singel kan volgen van noord tot zuid.

De leidingenkoker moet er bovendien voor zorgen dat alle nutsleiding veilig uit de weg liggen om de Ring bij de aanleg van de Oosterweelverbinding in de diepte te kunnen aanleggen en het viaduct van Merksem af te breken.

(Flows, 06/07/2016)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s